Få mail ved nyt indlæg

16 december, 2012

Mørketiden og banko

Her i Aasiaat er mørketiden for alvor slået igennem. Dette betyder at vi ikke får solen at se i ca. 6 uger. Heldigvis der er kommet en del sne, så det lyser godt op. Når det er overskyet er det rimelig dunkel, selv  i de 3-4 timer hvor det er mest lyst. Hvis det ikke er overskyet, er det faktisk forholdsvis lyst i nogle timer.

Temperaturen svinger mellem 5-10 graders frost, så vinteren har ikke for alvor kommet endnu. Sidste år ved denne tid skulle vi også have vores mange paller med frysegods ind i fryserne, og dengang var det koldere udenfor ind i fryserne, men mon ikke det snart bliver rigtig vinter igen i år.

En palle med toiletpapir skal på plads på depoterne

I morgen mandag skal sømandshjemmet bro tages op, så vi er sikker på at den ikke fryser fast når vestisen for alvor gør sit indtog. Vi følger med på iskort, hvilket der er mange gæster som også gør. Vi printer derfor kortene ud til  gæsterne,  så de kan se hvor tæt isen er kommet på Aasiaat.

I går var Johannes med en lokal på alke - og sæljagt. Der var dog ikke så meget at se, så vores gevær blev ikke brugt denne gang. Til gengæld var der meget høje dyngirger, da de var kommet ud på det åbne vand. Johannes blev i hvert fald lidt søsyg, og de store dynginger gør, at når man er i en lille jolle på åbent vand sø føler man sig ret lille. Den lokale grønlænder vil ikke bruge overlevelsesdragt eller redningsvest, så det ser lidt sjovt ud, når der er så stor forskel på sejlerudstyret på ham og Johannes. Trods at der ikke blev skudt noget var det en fin tur, hvor sælerne også kiggede frem side ved siden af de mange isfjelde.

I går aftes var der banko på sømandshjemmet. Det var en helt igennem dejlig aften. Sidste år var der på samme tid banko i radioen og i hallen med gevinster på over 30.000, så det var svært at hamle op imod. Vi vistederfor ikke helt hvor mange som ville komme, da der sidste år kom omkring 25. I år kom der over 70, som ville spille banko, så vi blev nødt til at hente ekstra stole og borde fra konferencerummet, for at alle kunne få en plads. Humøret var højt og de æbleskiverne, småkagerne, frugt, slik kaffe mm. som i dagen anledning var gratis, blev spist med stor begejstring. Midtvejs om aftenen sang vi julesalmer på grønlandsk og dansk, samt juleevangeliet blev læst højt. Det var en meget stor oplevelse at synge sammen i cafeteriet.


Da det nu er lavsæson er vi begyndt at få gjort hovedrent på alle værelserne. Det er svært at få gjort i højsæsonen, men nu er alt mere stille, så der kan gøres nogle opgaver som har lagt og ventet. Det næste lidt større projekt er, at vi er igang med at forny dagligstuen. Den trænger til at blive frisket lidt op, så vi er netop ved at finde nyt inventar til formålet.
Vi har købt en PlayStation, samt en masse spil og tilbehør. Derudover har vi købt en bunke brætspil og et bordfodboldbord. Sidste år søgte vi en fond og der igennem, fik vi en del penge så det er muligt, at lave noget for de unge i byen. Vores plan er at fra det nye år, vi vil holde "åbent" i dagligstuen for unge i byen, som mangler et sted at hænge ud fredag aften. Dem som vi har luftet idéen for har været meget positivt, så vi håber de vil komme når vi begynder med det nye initiativ.

Siden sidste indlæg har vi haft julefrokost for personalet samt deres familie. Der var meldt 45 personer til, så det blev en rigtig hyggelig aften, med de traditioner som dertil hører. Personalet og deres familie hyggede sig og der kom mange positive tilbagemeldinger.

Billederne nedenfor er fra julefrokost, med underholding som assistenterne stod for med stor succes.
 Noomi sidder her sammen med en af køkkenlederne
Nu når juletiden nærmer sig, er det også tid for skibsbesøg, hvor en dejlig masse julegaver skal afleveres til søfolkene. Gaverne og os er blevet taget godt imod, og det virker til at gaverne gør en forskel. Som tak fik vi fx 4 kasse med i alt 20kg. rejer, samt rundvisning på skibene.

At vi er begyndt at gå imod lavsæsonen er faktisk helt rart, da vi så har tid til at slappe lidt af og bruge mere tid sammen som familie, hvilket er meget skønt. I de sidste mange dage har der været aflysninger når helikopterne skal flyve ud til bygderne. Dette resulterer i at gæsterne bor på sømandshjemmet, og bygdefolkene er altid utrolig venlige og dejlige gæster at have boende. De skaber altid en rigtig god stemning på sømandshjemmet.

Sidst men absolut ikke mindst, selvom hun er den mindste, skal nævnes Noomi. Hun vokser hver eneste dag og hun griner utrolig meget, og smiler det meste af dagen. Hun elsker at være med på arbejde sammen med mor og far, og mange gæster kommer og spørger om de lige må få lov at holde hende eller passe hende. Så det sker jævnligt at gæsterne holder hende, eller lige skal høre hvor gammel hun er osv. Køkkenpersonalet kæmper om at holde hende, mens vi har morgenkaffe sammen. Det er nogle gange at køkkenpersonalet får lov at tage Noomi med hjem et par timer efter arbejde.
Noomi vågner stadig mindst 4 gange hver nat, så hun holder Mia godt beskæftiget.Det var alt her fra den lille familie Jensen.

1 kommentar:

  1. Vad är det du äter Noomi?
    Jag har börjat äta gröt. Potatis och morötter är sista nytt - gott :)
    Längtar efter dig!

    SvarSlet