Få mail ved nyt indlæg

04 august, 2012

Noomi

D. 21/7 kom vores dejlige datter til verdenen. Hun var 54 ca. og vejede 3560g. Vejen til Dronning Ingrids Hospital i Nuuk var ret lang. Vi fløj fra Aasiaat til Ilulissat og landede der i anden forsøg. Der var nemlig meget tåget, men til sidst lykkes det piloten, at finde et ganske lille hul i tågen, så han kunne se landingsbanen og dermed lande, dog med det ene hjul helt ude i kanten af landingsbanen, men vi var glade for trods alt at kunne lande. Efter ventetid på sygehuset i Ilulissat gik turen til Kangerlussuaq og derfra til Nuuk. Johannes sov på sømandshjemmet i Nuuk, mens Mia naturligvis ophold sig på sygehuset.
Fødslen var lang og hård, men med en dygtig jordmoders hjælp, gik alt rigtig godt. Da Mia gik over tid skulle hun føde i Nuuk, hvilket vi egentlig var meget glade for, da vores jordmoder her i Aasiaat var gået på ferie. Veerne startede allerede i flyveren, og den første nat i Nuuk gik fødslen i gang af sig selv, så det var rigtig dejligt. I Grønland er der ikke mulighed for de store former for smertestillende så fødslen foregår på naturlig vis.
Billeder fra Sygehuset i Ilulissat


Noomi tager meget af vores nattesøvn, og om dagen er hun centrum for meget opmærksomhed. Rigtig mange gæster vil gerne se vores datter, og der er bestemt ikke mangel på babysittere. Personalet nærmest står i kø for at få lov til at passe hende, så det er dejligt. De få gange vi har gået en tur i byen med barnevognen, bliver vi hele tiden stoppet af folk fra byen, som gerne vil sige tillykke, og lige skal se den lille. Det er dejligt at mærke at folk følger med i vores nye tilværelse.


Da vi ikke har mulighed for at holde barsel på normal vis, prøver vi at gøre det sådan, at Mia sover lidt længe om formiddagen, og så arbejder om eftermiddagen. Noomi tager ofte med på arbejde og ligger i receptionen mens Johannes arbejder. Faktisk har Noomi fået sit eget kort til indstempling når hun møder på arbejde, for hun kan jo lige så godt lære det med det samme.

Mia har fået et stort isbjørneskind i barselsgave. Det pynter nu vores gulv i stuen, og skabte ikke så lidt begejsting hos den nybagte mor.

På sømandshjemmet har vi fået 3 nye assistenter, som vi prøver at lære op, da de gamle nu er rejst retur til Danmark. Samtidig er noget af personalet på ferie i Danmark, og derudover er noget af vores personale begyndt at blive noget ustabilt, og nogle har også været ramt af sygdom hos dem selv eller den nærmeste familie. Alt i alt har det gjort at vi er ret trætte for tiden, og overskudet er ikke lige så stort som det har været tidligere. Vi kan godt mærke vi begynder at se frem til at holde lidt ferie, eller bare et par fridage. Kl. er i skrivende stund 02.30 og vi prøver at få Noomi til at sove, men det virker ikke til at hun har samme planer.


Mia før afrejse

 Noomi

Personalet gør hvad de kan for at hjælpe med at trøste og passe, når der er behov for detEn stolt far på vej hjem


Det er kun blevet til en enkelt lille tur i jollen, men nedenfor er nogle billeder, fra nogle pukkelhvaler, som vi sejlede efter. Det er meget fasinerende, at se dem bryde havoverflade, når de er på jagt efter små fisk, eller når de svinger deres enorme haler eller luffer. Der er næsten altid hvaler, og fremover skal vi nok huske at tage kamera med, så vi kan tage billeder af når de nærmest springer op af vandet. Det ser helt vildt ud.Vejret i Aasiaat er begyndt at blive lidt mere efterårsagtig og er meget omskifteligt. Det ene øjeblik er det tåget, så det ikke er muligt at se 15 meter frem, en time senere skinder solen, og det er helt sommerligt, for igen en time senere at regne. Der er ikke længere midnatssol, men der er stadig nogle meget flotte nætter hvor der er et helt usædvanligt flot farvespil.
Bedste hilsner Noomi, Mia og Johannes


3 kommentarer:

 1. Hvor er det skønt at se nogle billeder af jeres lille prinsesse, hvor er hun skøn!

  SvarSlet
 2. Stort tillykke med hende. Hvor er det bare fantastisk dejligt for jer. Håber i har det rigtig godt og stadig nyder livet langt mod nord. Kh hilsen Alberte, Janni og Thorkild

  SvarSlet
 3. Frida Henriksson9. august 2012 kl. 17.46

  Men oj Mia! Är hon inte lik dig när du va liten? Tycker mig allt se dina drag, även om jag ju förstås inte sett Johannes som liten! Skoj att få se bilder o kul att få läsa om er vardag! Kram Frida

  SvarSlet