Få mail ved nyt indlæg

07 oktober, 2011

Sidste nyt fra Sømandshjemmet.

Vi har det stadig rigtig godt her på sømandshjemmet. Allerede nu har vi erfaret at der virkelig ikke er 2 dage som er ens. Hver dag har sine nye oplevelser og udfordringer.
På personalesiden har vi oprustet og fået vores egen pedel. I daglig tale går han under "Pedel Jens", han er i slags jobprøvning fra kommunen. Det er dejligt med en ekstra hånd til alle ting som løbende går i stykker, eller som har brug for vedligeholdes. Derudover har vi ansat en ekstra ungmedarbejder i køkkenet, så vi har en mere at indkalde ved sygdom, eller når en fra personalet har vundet i banko.
På hotelsiden kan vi godt mærke der er færre gæster i huset, men til gengæld er der kommet mere mad ud af huset, så der er stadig meget gang i cafeteriet. Det vil sige at der bestilles i stor stil smørrebrød, lagkager og dagens ret.
I denne uge har vi haft både konferencerummet og vores dagligstue udlejet til kurser. Det har givet en god stemning i huset når kursisterne sad rundt på sømandshjemmet og lavede gruppearbejde.


Vi blev nødt til at holde morgenandagt i vores lejlighed, da de andre lokaler var udlejet.


For at afslutte en travl uge har Cirkus Arena (nordens største cirkus) også været på besøg og dem havde vi mange hyggelige timer sammen med om aftenen. De kom tilbage efter forestillingen og spise aftensmad, og hyggede sig sammen med os. Det var 27. år de var her i byen, så de kunne fortælle en masse røverhistorier om de tidligere bestyrerpar, og om udviklingen i byen. Alt i alt en rigtig god oplevelse, hvor vi fik et indblik bag facaden i cikusverdenen.


Stjernerne kom på besøg :) 


Hyggeligt samvær om aftenen med cirkusdirektøren, artisterne og hele holdet omkring Cirkus Arena. Dyrene havde de dog ladet blive i Danmark.


Der sker mange underlige ting hver dag. Fx på vej til lufthaven havde en mand på vej til havnen, fyldt sin bil til den maksimale højde af tomme kasser med sodavand i. Ja, det var næsten imponerende, at så mange kasser var stablet bag i den lille ladvogn. Der skete så det at manden tabte omkring 20 kasser med tomme  sodavandsflasker. De lå overalt, og en dyb grøft var også godt fyldt op. Sømandhjemmet bil afslørede jo, at det var Johannes som kom kørende, og med prædiken fra i søndags om helliggørelse baghovedet, havde han ikke rigtigt noget valg. Da cirkusgæsterne skulle hentes præcis til tiden i lufthaven, blev flaskerne samlet i rekordfart. Mange stod og kiggede i vinduet rundt omkring, på at vi arbejde med at samle alle flaskerne sammen i rekord fart. Det havde nok været lidt af et syn, og folk morede sig over hele situationen, nok også lidt fordi Johannes styrtede rundt for at samle de mange flasker.


Attina og hendes dejlige søn. 


Med lidt færre gæster boende er vi gået igang med en hovedrengøring af værelserne, og alle plastikblomsterne er sendt en tur i kælderen. Johannes' opvækst med de levende planter, har nok sat sit præg, men hele lørdag formiddag blev i hvert fald brugt på at plante om, og gøre hele den nye bygning mere tiltalende med levende blomster.

Der er mange opgaver som vi nok ikke havde tænkt over fulgte med i jobbet som bestyrerpar.
I og med at vi er bestyrerpar, får vi mange informationer om, hvad der rører sig i byen på godt og ondt. Der sker mange tragedier i byen, og vi får set og hørt bagsiden af byen. Vi bruger også meget tid på, at snakke med personalet og hjælpe dem med forskelige problemer og opgaver. På den måde oplever vi at der er forskel på at drive et hotel og så et sømandshjem.
Sømandshjemmet har værelser i et anneks som ligger ved siden af hovedbygningen. Der er der blandt andet  nogle værelser uden bad og toilet på værelserne, men samtidig har vi nogle næsten nye værelser i hovedbygningen med havudsigt og masser af plads. Dette er ensbetydende at vi har mange forskellige kundegrupper på sømandshjemmet da der er efterspørgsel på både de billigste og de dyreste værelse. Vi prøver at gøre alle tilfredse og behandler alle lige, så alle får et godt ophold her.
Nogle gange bor gæsterne her flere uger, og efterhånden kommer vi på fornavn med nogle af dem. Det er hyggeligt, og vi får ofte at vide, at folk har været meget glade for at bo hos os, og har følt sig velkommen, så det er dejligt at høre.

Under oprydningen fandt vi flere sjove malerier. Egentlig skulle vi bare til at smide de kasser som de lå i ud indtil vi fandt ud af hvilken skat der var gemt inde i dem. Nogle af malerierne har en værdi på omkring 15.000kr. så vi er lige ved at finde et sikkert sted de kan hænges op. Indtil videre har vi nok Grønlands flotteste gæsteværelse i vores lejlighed når det kommer til kunst.


En af de skjulte skatte.


Desværre har vi endnu ikke rigtigt haft tid til, at for alvor holde fri. Det kommer forhåbentlig, når vi har fået løst mange af de projekter, som har lagt og ventet på os. Indtil da kan vi altid gå og more os over dem, som laver grønlædervendinger i deres kajakker lige uden for sømandshjemmet, når vi nu er klar over, at meget af vores kloark og toilet bliver skyldet ud, netop der hvor de øver sig... :)

Frosten har nu for alvor sat ind med temperaturer under frysepunktet nat og dag. Søerne rundt omkring er begyndt at fryse til, og vi er så småt igang med at forhøre os, om det er muligt at købe en snescooter, men vi venter på det rigtige tilbud dukker op.

En af vores 3 assistenter havde fødselsdag, og det blev selvfølgelig fejret kage og flag i dagligstuen. 

Vi vil gerne have at sømandshjemmet er et sted hvor folk kan møde Gud både blandt personalet og gæster. Derfor er det en stor velsignelse at kan få lov til holde andagter om morgenen for de ansatte og sommetider også for hotelgæsterne.
Den anden dag fandt vi en Bibel på et af værelset slået op i Esajas. Det var virkelig bare fedt, og jo flere Bibler der bliver stjålet fra værelserne jo bedre. Vi kører altid folk til lufthaven, men transporten fra lufthaven til hotellet sørger gæsterne selv for. Det er ofte under køreturen at folk spørger ind til hvad sømandshjemmet er for noget, og hvem der egentlig står bag det. Så selvom vi bruger meget tid på at transportere folk til lufthaven, er det til tider også en stor velsigne i dette meget simple stykke arbejde.
Et billede fra indgangen til sømandshjemmet mens sneen falder.


Til sidst et vers fra Gal. 3 v. 1 
"Uforstandige galatere! Hvem har forhekset jer? Jesus Kristus er dog blevet aftegnet for øjnene af jer som den korsfæstede." 

Måske ikke et normalt vers at trække frem, men hvor er det vigtigt at blive mindet om, at vi skal have aftegnet Kristus for øjnene af os, som den korsfæstede. Som den stedfortræder, som han var og er for os, da han hang på korset. Det er det billede vi skal have for øjnene af Kristus. Det er den Jesus, som vi ønsker folk skal lære at kende. Ikke bare en eller anden jesus, men Jesus som stedfortræder, som den korsfæstede og opstande. Hvor er det befriende, at det er det samme og budskab der skal forkyndes igen og igen. Vejen er banet, prisen er betalt, alt er rede, Halleluja!


- Mia og Johannes

1 kommentar:

  1. härligt och spännande att läsa...!!
    vi hörs snart på skype... stor kram till er!!

    SvarSlet