Få mail ved nyt indlæg

29 oktober, 2011

Dagen i dag bød på endnu en stor oplevelse. Vores køkkenleder spurgte Johannes, om han ville med hendes mand ud og sejle. Det er et tilbud, som er meget svært at sige nej til. Problemet var dog, at der netop har været lønningsdag, og stort set hele byen har festet hele natten. Det betød så ,at vi manglede en stuepige, samt en i køkkenet om dagen, og en til aftenvagt ligeledes i køkkenet. Trods det tog han alligevel på tur, så Mia gav en hånd med på værelserne og i køkkenet.

Solopgang.

Turen gik over alt forventning, vi så 2 sæler, men de ville ikke rigtig fanges i dag, så de fik lov til at svømme videre rundt i det store hav. Efter ca. 1 times sejllads kunne dagens føde bestående af 2 kopper kaffe ikke blive i maven mere. Men efter at mavesækken var blevet forsøgt tømt 5-6 gange gik det bedre. De høje bølger var mere en hvad en nybegynder på havet kunne klare.
Undervejs gjord vi nogle stop og fiskede efter torsk. Det blev en stor fangstsucces, og det virker som om, at det er noget lettere at fange 50 pæne torsk, end når der skulle bruges 5 skaller i Danmark til geddemadding. Endeligt bar forsøget på at skyde nogle edderfugle ikke frugt. De fløj i hvert fald alle sammen videre. I næste uge er det meningen, at Johannes skal have et jagttegn. Det kan man få, fra når man er 12 år. Det kan efter sigende købes i butikkerne, og man skal ikke op til nogen prøve. Flere gange har vi i øvrigt set drenge i 12-13 års alderen gå rundt med hver dages riffel. Det er noget vi lige skal vende os til...

Endnu en solopgangsom, vi nåede at se solen stå op 2 gange på sejlturen.

Trods at Johannes lignede Michelinmanden, da han var iført 2 par skiunderbukser, cowboy- og skibukser, 2 gange termoundertrøje, alm. tyk trøje, vinterjakke, og yders 1 termokedeldragt, blev det en tur hvor kulden vandt alle 6 timer turen varede. Det skal dog også lige siges, at det var så koldt at den medbragte kaffe frøs til is på trods af, at den stod inde i kabinen og var i et termokrus...

Den flinke skipper, som ikke altid havde handsker på, og alligevel aldrig frøs.

I denne uge har vi haft en del at se til om natten. Sidste nat blev vi vækket 5 gange, med spørgmål imellem mulighed for rumservice, hvor ønsket var spiritus, selvom det jo er forbudt a drikke alkohol på sømandshjemmet, til et rekulært slagsmål i vores anneks. Så jo hver dag har sine oplevelser, men det er nætterne også begyndt at have.

Et lille men meget flot isbjerg fra sejlturen.

Vores køkken har fået et helt nyt induktionskomfur, hvilket har bragt stor klæde i huset. Det er virkelig godt, og bliver helt sikkert til stor gavn. Det tog elektrikeren næsten 3 arbejdsdage med 2 mand igang, at få sat op, og da kloarken samtidig var tilstoppet var VVS manden også i huset. Endelig havde der også været forsøg på indbrud om natten, så tømmeren var også kommet, så jo der var håndværker i huset den dag, og der skete virkelig noget.

Mia igang med at tælle vores lager op i en af de 2 indendørs frysere.Endnu engang bliver vi forundret over naturen heroppe. Det er virkelig smukt og Guds skaberværk bliver bare mere og mere betagende.
Det er mildest talt imponerende.

Salme 104 v. 24 - salme 124 er i øvrigt værd at læse igennem.
"Hvor er dine værker mange, Herre!
Du har skabt dem alle med visdom,
jorden er fuld af dit skaberværk."- Mia og Johannes

3 kommentarer:

 1. Hur kallt har ni egentligen??!
  Det låter som om Johannes varit med om det stora manlighetstestet.. ;)

  Vi har besök av mormor och morfar och Hilda är i sitt esse.
  Hennes stora sysselsättning är att GÅ och GÅ, och däremellan så GÅR hon.

  Hälsningar från oss alla!
  Kram

  SvarSlet
 2. Smukke billeder! Kan godt forstå man bliver betaget af naturen.. Dejligt at få læse lidt om jeres hverdag i det høje nord!
  Gud velsigne jer!

  SvarSlet
 3. Hejsa.

  Det er en fornøjelse at følge med på jeres blog.
  Det virker til, at I har det rigtig godt på trods af opkast og frossen kaffe!

  Vi venter spændt på næste opdatering af bloggen...

  Kærlig hilsen
  Maria & Ole

  SvarSlet